Cégünk jelentõs szakmai múltra tekint vissza az alumínium szerkezet gyártás terén. A széria gyártmányok mellett természetesen egyedi kivitelezést is vállalunk.

Az általunk gyártott alumínium szerkezet típusok

aluminium szerkezet

  • Egyszerûbb hegesztett alumínium szerkezetek (alumínium állvány, mobil szerelõállvány, fellépõ, csõhíd)
  • Dokkszerkezetek (külsõ és belsõ szerelõállványok autóbuszhoz, trolihoz, metróhoz, vasúti kocsihoz, repülõgéphez)
  • Szivattyús berendezések (dízel-aggregát)
  • Egyedi, speciális berendezések (speciális repülõipari szerszámok, repülõgép hajtómû mosó berendezés)

Feladataink közé tartozik többek között a darabolás, élhajlítás, esztergálás, marás, vésogéppel reteszhorony marás, hegesztés, excenter préssekkel lyukasztás, kivágás, alumínium és acéllemez alakítás, lyukasztók, prés szerszámok készítése.

Egyedi alumínium szerkezetre van szüksége?

Szakembereink komoly gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek; innovatív és kreatív módon közelítik meg a speciális megoldásokat igénylõ problémák leküzdéséhez szükséges feladatokat az egyedi alumínium szerkezet tervezés és gyártás során.

Alumínium állvány

aluminium allvanyAz általunk gyártott alumínium állványok többsége TÜV minõsítéssel rendelkezik. Az egyedi alumínium szerkezeteket a Megrendelõ kérésére minõsíttetjük.

Különleges alumínium állvány készítését is vállaljuk (pl. csörlovel, kézi pumpával vagy elektro-hidraulikus muködtetéssel ellátott konstrukciók), nincs olyan kérés, amit ne tudnánk teljesíteni.

Alumínium állvány tervezése és gyártása

Vállaljuk ipari felhasználásra szánt állványok készítését a tervezéstol egészen a gyártásig. Nagy gyakorlatra tettünk szert egyéni igényekre szabott termékek tervezésében. Számos alumínium állvány került már ki muhelyünkbol, ahol felkészült munkatársaink professzionális eszközökkel dolgoznak, itt történik minden munkafolyamat, beleértve többek között az alumínium AWI hegesztését is. Egyaránt foglalkozunk mobil és fix alumínium állvány készítésével, az egyedi megrendelések mellett a leggyakoribb igényeket kielégíto szériatermékek is megtalálhatóak kínálatunkban.

Az állványok használati lehetoségei

A különféle állványok számtalan módot adnak a felhasználásra. Egy fix állvány a szerelocsarnok elengedhetetlen kelléke lehet, míg egy könnyuszerkezetes, mobil alumínium állvány bárhová odatolható. Nagy berendezések úgymint szerszámgépek, fröccsönto gépek, mozdonyok, vagonok, buszok, villamosok kiszolgálása és javítása, válik könnyebbé egy-egy mobil állvány használatával.

Az alumínium állvány elonyei

Készítünk állványokat alumíniumból és acélból is, így pontosan tudjuk, hogyan viselkedik a két anyag, mik az elonyeik, melyek azok a területek, amelyekben kevésbé jeleskednek. Az alumínium könnyufém, ezért egy alumínium elem súlya körülbelül harmada, fele egy azonos méretu acélból készült elemének. Mechanikai tulajdonságai ennek ellenére kiválóak, ráadásul nem is rozsdásodik. Egy alumínium állvány kihasználja az anyag mindkét elonyös tulajdonságát, egyszerre könnyu és nagy teherbírású.

Az alumínium állvány tulajdonságairól

A sorozatgyártásban készült mobil állványok hasznos teherbírása 1,5 kN, de kérésének megfeleloen ennél nagyobb teherbírással rendelkezo alumínium állvány is készül muhelyünkben. Állványaink elonye a könnyu mozgathatóság és a nagy stabilitás. Az állványok szerelése egyszeru, nem igényel speciális muszaki tudást és gyorsan el is végezheto. Ha azonban úgy kéri, átadás elott a helyszínen összeállítjuk az állványt. Termékeink között talál hidraulikával muködtetheto szereloállványokat is. Állványainkra írásos garanciát vállalunk.